Sposób przygotowania:
Torcik kukułka Gosi
Najpierw pieczemy 2 kakaowe biszkopty z 4 jajek. Ubijamy białka z cukrem dodajemy żółtka następnie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem mieszamy delikatnie wylewamy do tortownicy 30 cm wyłożonej papierem .Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20 minut. Tak samo pieczemy jasny biszkopt. Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w 1/2 szkl wrzątku dodajemy połamane czekolady mieszamy aż czekolady się rozpuszczą,studzimy i wlewamy wódkę. Żelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje,następnie zalewamy wrzątkiem wody za każdym razem nie za dużo mieszamy aż się rozpuści studzimy. Wystudzony jasny biszkopt kroimy w kostkę Ubijamy śmietanę z cukrami do dobrze ubitej śmietany wlewamy żelatynę mieszamy . Przełożenie tortu Biszkopt kakaowy warstwa śmietany kostki pokrojonego biszkoptu rzucane byle jak , na to wylewamy łyżką kawę wymieszaną z czekoladami i wódką warstwa śmietany biszkopt kakaowy. Górę i boki tortu smarujemy pozostałą śmietaną Górę tortu dekorujemy dowolnie .można wyciąć gwiazdki wycięte z zastygłej galaretki. Bokitortu obsypujemy wiórkami kokosowymi wymieszanymi z posypką czekoladową. POLECAM!!!!
monikaT83
gosia56
Dziękuję Monika;) tort był tak pyszny ze zamiast obiadu była kawa i torcik.
gusia1000