Sposób przygotowania:
Wiśniowy torcik naleśnikowy
PRZYGOTOWANIE:Ciasto naleśnikowe Do miski wybić jajka, dodać szczyptę soli, wodę, mleko i mąkę, zmiksować robotem. Smażyć naleśniki na złoty kolor. Biały ser przecisnąć przez praskę, dwie łyżki sera odłożyć do innej miski. Większą część sera, wymieszać ze śmietaną i cukrem. Resztę sera wymieszać z sokiem malinowym. Wiśnie umyć, osączyć, wydrylować, kilka zostawić z pestkami do dekoracji. Na talerzu ułożyć pierwszy naleśnik, posmarować dwoma łyżkami marmolady, nałożyć drugi naleśnik, posmarować twarożkiem. Następnie przykrywamy naleśnikiem i znów smarujemy twarożkiem, układamy wiśnie, naleśnik, twarożek. Przedostatni naleśnik smarujemy jeszcze raz marmoladą. Wierzch i boki naleśników, posmarować twarożkiem. Resztę białego twarożku nałożyć do szprycy do tortu, wyciskać małe gwiazdeczki w koło tortu i na dole. Następnie do szprycy nakładamy wymieszany twarożek z sokiem i znów robimy gwiazdeczki , między białymi gwiazdkami i szlaczek w środku . Torcik przybrać listkami mięty i wiśniami.