Sposób przygotowania:
Torcik jabłkowy bez pieczenia
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce ze średnimi oczkami. Starte jabłka przełożyć na durszlak i pozwolić obcieknąć, jeśli są mocno soczyste należy je lekko odcisnąć. Sok zużyć do nasączenia herbatników/biszkoptów. Jabłka skropić sokiem z cytryny, wymieszać.
Krem zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu ale z 400ml mleka na 2 paczki kremu.
Jabłka dodać do kremu, wymieszać.
Tortownicę/plastikowy pojemnik lub blaszkę wyłożyć ciastkami, nasączyć je sokiem z jabłek. Na to ułożyć masę. Wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotować galaretkę. Dwa opakowania rozpuścić w 600ml gorącej wody, wystudzić. Tężejącą galaretką zalać nasz torcik. Przechowywać w lodówce. Najlepszy na drugi dzień po zrobieniu.
Krem zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu ale z 400ml mleka na 2 paczki kremu.
Jabłka dodać do kremu, wymieszać.
Tortownicę/plastikowy pojemnik lub blaszkę wyłożyć ciastkami, nasączyć je sokiem z jabłek. Na to ułożyć masę. Wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotować galaretkę. Dwa opakowania rozpuścić w 600ml gorącej wody, wystudzić. Tężejącą galaretką zalać nasz torcik. Przechowywać w lodówce. Najlepszy na drugi dzień po zrobieniu.