Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowy z brzoskwiniami
Białka z jajek ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Następie dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Na końcu wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika. piec około 20 minut w temp 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić. Do miksera wlać śmietankę i jogurt, dodać cukier puder i miksować. Pod koniec wlać tężejąca galaretkę. Na wystudzony biszkopt wyłożyć pokrojone, odsączone z syropu brzoskwinie.2 połówki odłożyć do dekoracji. Na ułożone owoce wyłożyć krem, wyrównać, ozdobić pozostałymi brzoskwiniami, wystudzić.