Sposób przygotowania:
Torcik kakaowy gosi
Białka oddzielamy od zółtek ubijamy bialka dodajemy stopniowo cukier nastepnie zółtka jeszcze trochę ubijamy.Do ubitych jajek dodajemy przesianą makę z kakao i proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy wylewamy do tortownicy wyłozonej papierem26/28cmwkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut 175 st. Biszkopt musi wystygnąć 4 łyżeczki zelatyny rozpuszczamy w małej ilosci zimnej wody mieszamy i zostawiamy chwilę az napęcznieje. Następnie zalewamy zelatyną wrzatkiem mieszamy i studzimy, wody tez tylko tyle aby zelatynę rozmieszać. Ubijamy smietanę jezeli lubimy słodki to mozna dodać cukier 2 łyzki.,do ubitej dobrze smietany wlewamy zelatynę mieszamy .Na biszkopt zakładamy opaskę aby rórki miały oparcie.Odejmujemy 2-3 łyzki smietany , posmarowac brzeg biszkoptu aby ustawić rurki waflowe.A do reszty smietany wlewamy likier czekoladowy mieszamy jak zacznie tężec wylewamy do tortownicy wyłozonej rurkami. Wstawiamy do lodówki. Moczymy 2 łyzeczki zelatyny jakpoprzednio w zimnej wodzie,jak napecznieje to zalewamy wrzatkiem studzimy lekkoi mieszamy zelatynę z likierek ,jak zacznie tężec wylewamy na masę smietankową .Gorę mozna dowolnie udekorować
marietta
edytaha
gosia56
Dziękuję bardzo.......
Elficzna
gusia1000