Sposób przygotowania:
Torcik ,,Kubusiowy''
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy ciasto. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczony biszkopt studzimy.
2. Połowę soku wlewamy do garnka i zagotowujemy. W drugiej połowie rozpuszczamy dokładnie budynie, które wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy chwilę do zgęstnienia, cały czas mieszając energicznie, żeby nie było grudek.
3. Masę lekko studzimy i wykładamy na biszkopt. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
4. Na zimną masę układamy delicje.
5. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie ubijamy .Śmietankową piankę wykładamy na delicje.
6. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie posypujemy nią torcik.
7. Torcik wkładamy do lodówki do stężenia.
2. Połowę soku wlewamy do garnka i zagotowujemy. W drugiej połowie rozpuszczamy dokładnie budynie, które wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy chwilę do zgęstnienia, cały czas mieszając energicznie, żeby nie było grudek.
3. Masę lekko studzimy i wykładamy na biszkopt. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
4. Na zimną masę układamy delicje.
5. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie ubijamy .Śmietankową piankę wykładamy na delicje.
6. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie posypujemy nią torcik.
7. Torcik wkładamy do lodówki do stężenia.