Sposób przygotowania:
Tort Kubuś Puchatek
Masa: Ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę na sztywną masę, już pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy sereki mieszamy mikserem zaledwie chwile, by pozbyć się grudek. Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na pianę wraz ze szczyptą soli. Dodajemy cukier kryształ, miksujemy. Dodajemy następnie żółtka.Miksujemy. Dodajemy przesiane i połączone ze sobą mąki i proszek do pieczenia i łyżką drewnianą delikatnie mieszamy bo połączyć wszystkie składniki ze sobą. Na koniec dodajemy sok z połowy cytryny i dalej mieszamy. Przekładamy ciasto na małą tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia i podsypaną bułką tartą i pieczemy w temp 190 stopni. Gotowy biszkopt dzielimy na części ja, akurat dzieliłem na małe 4.Każdy biszkopt nasączamy ponczem, ja dolny smarowałem dżemem, pozostałe masą i np na wierzch dodałem plasterki brzoskwini. Boki posmarowałem również masą , jak i wierzch tortu.Następnie wykałaczką narysowałem Kubusia Puchatka. Polewę rozpuściłem. Nabrałem w strzykawkę i zrobiłem kontury czarne, oczy itp. Wiórki barwiłem barwnikami, zawsze dawałem małą jego ilość i mieszałem, ewentualnie dodawałem go jeszcze, gdyż za duża ilość może spowodować, że uzyskamy zbyt intensywny kolor.Tak wypełniałem poszczególne części kubusia.Wierzch i boki tortu posypałem obficie wiórkami kokosowymi białymi.