Sposób przygotowania:
Tort na urodziny lub Dzień Dziecka
Przygotować niezbędne składniki na biszkopt, mąkę przesiać na drobnym sicie, jajka sparzyć wrzącą wodą, jajka rozbić i białka oddzielić od żółtek, białka włożyć do wysokiego naczynia i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ. Dodać żółtka, nadal ubijając do momentu uzyskania sztywnej piany. Mąki (ziemniaczaną z mąką pszenną) wymieszać ze sobą, przesiać mąki, dodać proszek do pieczenia i dodać do ciasta, mieszając drewnianą łyżką. Okrągłą tortownicę na dnie wysmarować tłuszczem. Piec w temperaturze około 180 -200 stopni C przez około 50 55 minut. Wyjąć biszkopt i ostudzić. Schłodzić śmietankę 30% kremówkę, wsypać do niej cukier puder i ubić całość na sztywną masę. dodać do śmietany śmietanfiks , w dalszym ciągu ubijać. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch biszkopta oraz na jego boki. Resztę ubitej śmietanki nałożyć do szprycy i dekorować w sposób dowolny brzeg torta, całość udekorować flamastrami spożywczymi o różnych kolorach, malując motyw z ulubionej bajki w moim przypadku jest do Kubuś Puchatek, można wykonac inny obrazem z ulubionej kreskówki dziecka.