Sposób przygotowania:
Torcik naleśnikowy 4
Mąkę, mleko, wodę, cukry, proszek dokładnie miksujemy, aż powstanie jednolita masa, pozbawiona grudek. Następnie dodajemy gałkę muszkatołową, najlepiej firmy Prymat, która nada ciastu bardziej intensywny smak:) Na koniec wlewamy łyżkę oleju. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i chochelką nalewamy ciasto. Gdy pojawią się dziurki przekładamy na drugą stronę. Gdy już została niewielka ilość ciasta (na 2 placki) wsypałam łyżkę kakao instant (tu: Nesquik) i wymieszałam, tym samym spód i wierzch tortu jest kakaowy. Placki przekładamy (u mnie były na przemian przekładane dżemem wiśniowym oraz jogurcikiem Monte (ukradzionym moim dzieciom). Jak już pisałam wcześniej na spód i na wierzch dajemy placki kakaowe. Na koniec posypujemy wierzch cukrem pudrem i odstawiamy na godzinkę do lodówki.
zewa
mika3008
dodawałam fotki, napewno, bo pamiętam.... widać coś się musiało popsuć :) zaraz edytuję
mika3008
tak teraz patrzę i mam 30 pkt za przepis. Moderatorze, dodawać zdjęcia od nowa czy znajdziesz gdzieś tam? :)