Sposób przygotowania:
torcik owocowy
Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i kakao. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka roztrzepujemy widelcem i dodajemy do nich proszek do pieczenia. Do białek dodajemy żółtka i powoli mieszamy. Na koniec dodajemy mąki wraz z kakao i delikatnie mieszamy łopatką. Biszkopt przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut w 160 stopniach. krem: serek mascarpone miksujemy ze schłodzoną kremówką. Ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Owoce kroimy w kosteczkę. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na 3 blaty. Ja użyłam 2 blaty do zrobienia mojego torcika. Jeden przekroiłam na pół i powstały mi dwa małe blaty. Pierwszą połówkę nasączyłam ponczem, nałożyłam masę z owocami, położyłam drugą połówkę i przykryłam kremem. Cały torcik dookoła smarujemy kremem. Drugi biszkopt pokruszyłam i obsypałam nim torcik ;) W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, energicznie mieszając. Następnie wlewamy sok z cytryny.