lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

torcik pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Torcik na zimno o biszkoptowym spodzie

torcik pomarańczowy

Składniki:

torcik pomarańczowy

 

  • 2 opakowania biszkoptów (kółek)
  • 15 dag masła
  • 2 pomarańcze
  • 125 ml kremówki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1.5 szklanki jogurtu

Sposób przygotowania:

torcik pomarańczowy
Na spodzie blachy (tortownicy) ułóż ciasno biszkopty,jeden przy drugim. Żelatynę wymieszaj z małą ilością wody i podgrzewaj ją na małym ogniu.Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na pojedyncze cząstki. Kremówkę ubij. Jogurt połącz z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i żelatyną, Na biszkoptach ułóż cząstki pomarańczy które zalej tężejącą masą.Deser przed podaniem dobrze schłódź w
lodówce.

Tagi:

biszkopt