paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Torcik szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Torcik ze szpinakiem i pieczarkami z tostowego chleba graham.

Torcik szpinakowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik szpinakowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik szpinakowy
Chleb tostowy graham smarujemy z każdej strony masłem i obsmażamy. Pieczarki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła dodać pieczarki i podsmażyć. Liście szpinaku opłukać dodać do pieczarek. Dodać jeden rozgnieciony ząbek czosnku, chwilę podsmażyć dodać 2-3 łyżki śmietany. Doprawić do smaku solą pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia dodać starty żółty ser wymieszać. Farszem smarujemy kromki chleba tostowego dość grubo i układamy jedna na drugiej 4 kromki. Przekroić ostrym nożem po przekątnej. Podajemy na ciepło.
Torcik szpinakowy
Chleb tostowy graham smarujemy z każdej strony masłem i obsmażamy.
Torcik szpinakowy
Pieczarki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła dodać pieczarki i podsmażyć.
Torcik szpinakowy
Liście szpinaku opłukać dodać do pieczarek. Dodać jeden rozgnieciony ząbek czosnku, chwilę podsmażyć dodać 2-3 łyżki śmietany. Doprawić do smaku solą pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia dodać starty żółty ser wymieszać. Farszem smarujemy kromki chleba tostowego