Sposób przygotowania:
Torcik tęczowy z owocami
2 galaretki rozpuścić (każdą osobno) w 1 szklance gorącej wody-dobrze wystudzić.Trzecią według przepisu na opakowaniu.Mleko podzielić na dwie części.Pierwszą część mleka miksować i dodawać powoli ostudzoną galaretkę.Ubitą masę wylać do okrągłej formy (wielkość ok.24 cm lub mniejszej),wstawić do lodówki do zastygnięcia.Z drugą częścią mleka postępować tak samo jak z pierwszą-wlać na zastygnięta 1 część-i znów do lodówki na kilka minut.Po zastygnięciu wysypać na wierzch owoce i zalać trzecią galaretką.Wstawic do lodówki. Do tego torcika można wykorzystać także jagody,porzeczki,banany, pomarańcze,truskawki itp. Ja dodaje zmiksowane truskawki wymieszane z trzecią galaretką.
pusieczek2@wp.pl
pszczolka
Gość