SUPERPRZEPIS

Torcik Torebka

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Torcik Torebka Więcej zdjęć (5)

Białka ubić na pianę z cukrem ,dodać żółtka wymieszane z octem i proszkiem ,na koniec dodać przesianą mąkę.Wymieszać . Piec ok 45 minut

Składniki:

Torcik Torebka

 

  • jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki maki 4 łyżki octu 2 łyżeczki proszku

Sposób przygotowania:

Torcik Torebka
Krem budyniowy:
ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka i 4 łyżkach cukru.Wystudzić.Rozetrzeć kostkę margaryny na puch i dodawać po łyżce zimny budyń.
Biszkopt przekroić na 3 krążki, ,nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wódką i cukrem pudrem.Przekładać kremem i powidłami.Wierzch tortu również posmarować kremem.
Przekroić na pół i złożyć na stojąco.
Wierzch udekorować masą cukrową.
Masa cukrowa:
4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml wody i odstawić na 5 minut.Po tym czasie podgrzać naczynie z żelatyną w kąpieli wodnej,dodać 50 g glukozy w proszku,4 łyżeczki planty i cukier puder 80dag.Wyrobić na plastyczną masę,kulę ,którą można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi ,rozwałkować na blacie i nałożyć na tort
Torcik Torebka
połączyły sie ze sobą i zespoliły w całość zwartą.
Torcik Torebka
element z masy przyklejamy na cukier wymieszany z wodą
Torcik Torebka
wszystkie dekoracje mozemy wykonac samodzielnie,,,
Torcik Torebka
wystarczy tylko wyobraźnia i efetk moze być zaskakujacy