Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowo-bananowyETAP 1:
Herbatniki rozdrabniamy w malakserze, dodajemy do nich rozpuszczoną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy.
ETAP 2:
Tak przygotowaną masą wykładamy tortownicę o średnicy 21 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy w lodówce przez godzinę.
ETAP 3:
Budyń gotujemy na szklance mleka. Studzimy.
Masło ucieramy na puch, po czym dodajemy stopniowo wystudzony budyń.
Gotowy krem wykładamy na herbatnikowy spód i odstawiamy do lodówki.
ETAP 4:
Rozmrożone truskawki umieszczamy w rondlu, dodajemy cukier i podgrzewamy do czasu, aż truskawki będą się rozpadać. Gorącą masę mieszamy z galaretką i studzimy.
Wystudzoną galaretkę wylewamy na krem budyniowy i schładzamy do całkowitego stężenia.