Sposób przygotowania:
Sernik jaglano-truskawkowy
Spód: Herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu, dodać roztopione masło, wymieszać, wsypać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać, wstawić do lodówki.
Masa: Kaszę jaglaną wypłukać pod bieżącą wodą, przelać dwukrotnie wrzątkiem. Zalać mlekiem i ugotować do miękkości. Do przestudzonej kaszy wrzucić truskawki, zmiksować blenderem. Dodać mielony ser i cukier, ponownie zmiksować.
Dodać skórkę cytrynową i rozpuszczoną w połowie szklanki gorącego mleka żelatynę. Wymieszać dokładnie, wylać na schłodzony spód i odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić, wylać delikatnie na gotowy sernik. Wstawić do lodówki do stężenia.
Masa: Kaszę jaglaną wypłukać pod bieżącą wodą, przelać dwukrotnie wrzątkiem. Zalać mlekiem i ugotować do miękkości. Do przestudzonej kaszy wrzucić truskawki, zmiksować blenderem. Dodać mielony ser i cukier, ponownie zmiksować.
Dodać skórkę cytrynową i rozpuszczoną w połowie szklanki gorącego mleka żelatynę. Wymieszać dokładnie, wylać na schłodzony spód i odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić, wylać delikatnie na gotowy sernik. Wstawić do lodówki do stężenia.
![Sernik jaglano-truskawkowy Sernik jaglano-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-jaglano-truskawkowy-410534.jpg)
![Sernik jaglano-truskawkowy Sernik jaglano-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-jaglano-truskawkowy-410536.jpg)
![Sernik jaglano-truskawkowy Sernik jaglano-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-jaglano-truskawkowy-410538.jpg)
![Sernik jaglano-truskawkowy Sernik jaglano-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-jaglano-truskawkowy-410542.jpg)
![Sernik jaglano-truskawkowy Sernik jaglano-truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-jaglano-truskawkowy-410543.jpg)