Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowo-porzeczkowy
Biszkopt podzielić na trzy części (przepis na biszkopt w mojej księdze przepisów). W mikserze przygotowujemy krem - zmiksować mleko z kremem do ciast. Pierwszy biszkopt w całości namoczyć alkoholem. Potem przesmarowujemy kremem. Przykrywamy krążkiem biszkoptu, który smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Nakładamy kolejny krążek i smarujemy całość kremem, również boki obsmarowujemy. Na wierzchu ciasta układamy (według uznania) truskawki. Ciasto wstawiamy na pół godzinki do lodówki. Smacznego.
![Torcik truskawkowo-porzeczkowy Torcik truskawkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-truskawkowo-porzeczkowy-220878.jpg)
![Torcik truskawkowo-porzeczkowy Torcik truskawkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-truskawkowo-porzeczkowy-220879.jpg)
![Torcik truskawkowo-porzeczkowy Torcik truskawkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-truskawkowo-porzeczkowy-220880.jpg)
![Torcik truskawkowo-porzeczkowy Torcik truskawkowo-porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-truskawkowo-porzeczkowy-220881.jpg)