Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Torcik truskawkowo - malinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Biszkopt przełożony delikatnym malinowym kremem a dodatek świeżych truskawek i galaretki uzupełnia i podkreśla jego smak.

Torcik truskawkowo - malinowy

Składniki:

Torcik truskawkowo - malinowy

Biszkopt

Krem malinowy

  • 1 opakowanie masy malinowej Dr. Oetker
  • 0,5 l śmietany kremówki

Poncz

  • 1/3 szklanki wody
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka cukru

 

Dodatkowo

  • 1 galaretka malinowa
  • ok. 350 g truskawek
  • serca czekoladowe

Sposób przygotowania:

Torcik truskawkowo - malinowy

Etap 1

Torcik truskawkowo - malinowy.
Biszkopt o smaku truskawkowo - malinowym.

Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić. ( Tortownica 26 cm.)

Etap 2

Torcik truskawkowo - malinowy.
Biszkopt o smaku truskawkowo - malinowym.

Dobrze schłodzoną kremówkę ubić mikserem, pod koniec zmniejszając obroty wsypać masę malinową. Dokładnie wymieszać.

Etap 3

Torcik truskawkowo - malinowy.
Biszkopt o smaku truskawkowo - malinowym.

Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Z wody, soku z cytryny i cukru przygotować poncz. Polać oba blaty. Biszkopty przełożyć masą malinową.

Etap 4

Torcik truskawkowo - malinowy.
Biszkopt o smaku truskawkowo - malinowym.

Na wierzchu biszkoptu ułożyć świeże truskawki i rozłożyć serca czekoladowe.

Etap 5

Torcik truskawkowo - malinowy.
Biszkopt o smaku truskawkowo - malinowym.

Galaretkę rozpuścić wg przepisu, odstawić do lekkiego stężenia, a kolejno wylać na truskawki. Ciasto włożyć do lodówki.


Tagi:

jajko jajka