Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowo - malinowyEtap 1
 
Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić. ( Tortownica 26 cm.)
Etap 2
 
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić mikserem, pod koniec zmniejszając obroty wsypać masę malinową. Dokładnie wymieszać.
Etap 3
 
Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Z wody, soku z cytryny i cukru przygotować poncz. Polać oba blaty. Biszkopty przełożyć masą malinową.
Etap 4
 
Na wierzchu biszkoptu ułożyć świeże truskawki i rozłożyć serca czekoladowe.
Etap 5
 
Galaretkę rozpuścić wg przepisu, odstawić do lekkiego stężenia, a kolejno wylać na truskawki. Ciasto włożyć do lodówki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
