Sposób przygotowania:
Lekki torcik z truskawkami
Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy,następnie dodajemy żółtka i ubijamy.Obie mąki,kakao i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy z ubitymi jajkami.. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy na dwa krążki. Masa truskawkowa: Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i studzimy.Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i zmiksowane truskawki,dokładnie ubijamy. Gotową masą truskawkową przekładamy przekrojony biszkopt. Masa biała: Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i studzimy.Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy.Gotową masę wykładamy na przełożony biszkopt. Dekoracja: Czekoladę stapiamy w kąpieli wodnej,formujemy z niej dowolne kształty na papierze do pieczenia,odstawiamy do zastygnięcia.Następnie dekorujemy torcik. Torcik wstawiamy do stężenia do lodówki.