Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy
Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia.
Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować, a na koniec dodać żelatynę wymieszaną z małą ilością masy serowej, wymieszać dokładnie.
Truskawki oczyścić, opłukać, osuszyć, parę odłożyć, a resztę przekroić na pół i ułożyć w tortownicy. Masę serową wylać do tortownicy, wyrównać wstawić do lodówki.
Pozostałe truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku. Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić.
Śmietanę 30 % ubić na sztywno i ozdobić nią wierzch torcika, na kleksikach ze śmietany układamy winogron.
Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować, a na koniec dodać żelatynę wymieszaną z małą ilością masy serowej, wymieszać dokładnie.
Truskawki oczyścić, opłukać, osuszyć, parę odłożyć, a resztę przekroić na pół i ułożyć w tortownicy. Masę serową wylać do tortownicy, wyrównać wstawić do lodówki.
Pozostałe truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku. Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić.
Śmietanę 30 % ubić na sztywno i ozdobić nią wierzch torcika, na kleksikach ze śmietany układamy winogron.