Sposób przygotowania:
Tort truskawkowy z pistacjami
► KREM ( 1 ) : zawartość torebki ( kremu do tortów ) wsypać do 600 ml zimnego mleka i przez chwilę miksować na wolnych a następnie kilka minut na najwyższych obrotach. Następnie dodać 200 g miękkiego masła i całość miksować przez kilka minut do uzyskania gładkiej konsystencji. ► KREM ( 2 ) : zawartość torebki ( quarkfein / desserowy proszek / ) wsypać do 200 ml 30% zimnej śmietany i wymieszać aż stężeje. Masę połączyć z twarogiem i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji / odstawić do lodówki /. ► Pierwszy krążek biszkoptu wysmarować konfiturami truskawkowymi. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu i nałożyć krem (1), rozprowadzić ( ¼ kremu odstawić na pózniej ) Przykryć trzecim krążkiem biszkoptu i nałożyć krem (2), rozprowadzić, torte zamknąć z obręczą tortownicy. Wierzch tortu udekorować w poprzeg przekrojonymi truskawkami i jagodami, zalać galaretką / odstawić do lodówki /. ► Zdjąć obręcz i z zachowanym kremem z nadzienia (1) wysmarować w koło bok tortu. Posiekanymi pistacjami udekorować bok tortu.
mela25
Halny
Elficzna
Pyza
Pyza
Zgobisz
Quarkfein ( Dr.Oetken smak waniliowy ) - wzbogaca smak i zageszcza.
Pistacje niesolone ... ja kupilem juz posiekane
Z tego co wiem od znajomych to jest duza paleta produktow od Dr.Oetken w Polsce tez dostepna. Przeciez jak gotujemy dania chinskie, indyjskie czy jakies inne egzotyczne to tez musimy isc do specjalistycznych delikatesow w Polsce i Niemczech. Mam nadzieje ze jestescie zadowolone z odpowiedzi ... robilem co moglem. Pozdrawiam
Pyza