Sposób przygotowania:
Tort Truskawkowy
Biszkopt:Oddzielić żółtka od białek, do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać roztrzepane żółtka połączone z zimną wodą. Przez sito powoli dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, powoli mieszać drewnianą łyżką lub mikserem na małych obrotach, by nie stracić "puszystości". Przelać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika na ok. 20 minut. Po wystudzeniu przekroić biszkopt tak, by powstały dwa cienkie płaty. Dolny nasączyć wystudzoną herbatą owocową.Masa:Truskawki zmiksować na mus. Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier, serek mascarpone i truskawki. Masę przełożyć na pierwszy krążek biszkoptu i rozsmarować. Przykryć drugim płatem i znowu nałożyć masę. Udekorować owocami i gotowe! Wstawić do lodówki i wyjąć dopiero na krótko przed podaniem.Smacznego!
Tit
Natala1210
paulka104