Sposób przygotowania:
Tort Truskawkowy
► NADZIENIE ( 1 ) : zawartość torebki ( kremu do tortów ) wsypać do 250 ml. 30% zimnej śmietany i przez chwilę miksować na wolnych a następnie 2 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać 80 gr. miękkiego masła i całość miksować przez 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. ► NADZIENIE ( 2 ) : zawartość torebki ( quarkfein / desserowy proszek / ) wsypać do 200 ml. 30% zimnej śmietany i dobrze wymieszać aż stężeje. Masę połączyć z twarogiem i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji / odstawić do lodówki /. ► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć konfiturami truskawkowymi i dobrze rozsmarować. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu i nałożyć nadzienie (1) / rozsmarować / odstawiająć ¼ kremu na pózniej. Przykryć trzecim krążkiem biszkoptu i nałożyć nadzienie (2) / rozsmarować / torte zamknąć z obręczą tortownicy. Wierzch tortu obłożyć w poprzeg przekrojonymi truskawkami i zalać galaretką / odstawić do lodówki /. Zdjąć obręcz i z odstawionym kremem z nadzienia (1) wysmarować w koło bok tortu.
haniakson