Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Książka Kucharska: Tort na komunię - 50 przepisów

Tort Truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wspaniały tort truskawkowy z delikatnym kremem i świeżymi truskawkami.

Tort  Truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort Truskawkowy

 

  • biszkopt gotowy ( opakowanie 3 spody )
  • 4 łyżki konfitur truskawkowych
  • 2 torebki galaretki ( smak truskawkowy )
  • 250 g. świeżych truskawek

 

  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE ( 1 )
  • 1 torebka kremu do tortów ( Dr.Oetken smak waniliowy )
  • 300 ml. śmietany 30%
  • 100 g. masła

 

  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE ( 2 )
  • 1 torebka quarkfein ( Dr.Oetken smak waniliowy )
  • 250 g. twarogu
  • 200 ml. śmietany 30%

 

Sposób przygotowania:

Tort Truskawkowy
► NADZIENIE ( 1 ) : zawartość torebki ( kremu do tortów ) wsypać do 250 ml. 30% zimnej śmietany i przez chwilę miksować na wolnych a następnie 2 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać 80 gr. miękkiego masła i całość miksować przez 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. ► NADZIENIE ( 2 ) : zawartość torebki ( quarkfein / desserowy proszek / ) wsypać do 200 ml. 30% zimnej śmietany i dobrze wymieszać aż stężeje. Masę połączyć z twarogiem i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji / odstawić do lodówki /. ► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć konfiturami truskawkowymi i dobrze rozsmarować. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu i nałożyć nadzienie (1) / rozsmarować / odstawiająć ¼ kremu na pózniej. Przykryć trzecim krążkiem biszkoptu i nałożyć nadzienie (2) / rozsmarować / torte zamknąć z obręczą tortownicy. Wierzch tortu obłożyć w poprzeg przekrojonymi truskawkami i zalać galaretką / odstawić do lodówki /. Zdjąć obręcz i z odstawionym kremem z nadzienia (1) wysmarować w koło bok tortu.
Tort  Truskawkowy
W ciepły letni dzień - schłodzony torcik z kawą smakuje rewelacyjnie.
Tort  Truskawkowy
Tu są przedstawione tylko niektóre składniki potrzebne do wykonania tortu.