Sposób przygotowania:
Torcik z bezą i masą budyniową
Przygotowujemy ciasto makowe; Żółtka ubijamy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę . Do żółtek dosypujemy mak ,make i proszek do pieczenia. Pod koniec łączymy z ubita pianą . Przekładamy do blaszki o wymiarach 32 x26 cm. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku przez 35 minut. Po upieczeniu studzimy a następnie kroimy na dwa równe blaty. Ciasto kokosowe; Ubijamy białka dodajemy pod koniec ubijania cukier puder. Wsypujemy wiórka i już łyżką delikatnie mieszamy z masą . Pieczemy w takiej samej blaszce co ciasto makowe. Studzimy.Masa budyniowa: Gotujemy 500 ml mleka, a w reszcie mieszamy proszek budyniowy z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy proszek budyniowy i gotujemy gęsty budyń . Studzimy. Margarynę ścieramy na tarce jarzynowej ,a następnie miksujemy z zimnym budyniem. Składamy tort: Na jeden blat makowy wykładamy połowę masy budyniowej. Przykrywamy ciastem - bezą kokosową i znów wykładamy krem budyniowy. Przykrywamy blatem makowym.Przykrywamy całość masą cukrową
KasiaJulcia
marietta
julcia12437
Sarenka
Izabela Nowak-slonce
dziękuję