Sposób przygotowania:
Torcik z brzoskwiniami
Biszkopt;
Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowany biszkopt wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok 40 minut. Zimny biszkopt kroimy na trzy części.
Masa śmietanowa;
Schłodzoną śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Pokrojony biszkopt przekładamy masą śmietanową i dajemy do lodówki aby dobrze się zsiadło.
Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowany biszkopt wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok 40 minut. Zimny biszkopt kroimy na trzy części.
Masa śmietanowa;
Schłodzoną śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Pokrojony biszkopt przekładamy masą śmietanową i dajemy do lodówki aby dobrze się zsiadło.