Sposób przygotowania:
Torcik z musem brzoskwiniowym
Ciasto: Margarynę utrzeć z 1/2 szkl cukru , dodać jajka , 3 łyżki śmietany i make wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na pól i jedną część wyłóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. A do drugiej dodaj 2 łyżki śmietany i kakao. Ciasto wylej na ciasto jasne. 1/2 puszki brzoskwiń pokrój i poukładaj na ciasto. Piec 45 minut w temp 160 stopni. 1/2 część syropu z brzoskwiń wymieszaj z 2 dag żelatyny i podgrzej.Resztę śmietany krótko ubij. Serek mascarpone wymieszaj z twarogiem , 1/2 szkl cukru następnie dodaj syrop z brzoskwiń i śmietanę . Masę wymieszaj, przelej na upieczone ciasto i wstaw do lodówki. Resztę brzoskwiń zmiksuj. Do pozostałego syropu dodaj 1 dag żelatyny i podgrzej. Dodaj zmiksowane brzoskwinie i wylej mus na wierzch torciku. Schłodź w lodówce.
MaciekM
Justyna92
Ciesze sie:) Pozdrawiam