Sposób przygotowania:
Torcik z kaszy manny
Kaszę gotuj w mleku ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Odstawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem dodając pod koniec ucierania po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodajemy po dużej łyżce zimnej kaszy manny cały czas miksujemy .Gotową pulchną masę dzielimy na dwie części , do jednej wsypujemy łyżkę kakao . I wylewamy do tortownicy najpierw ciemną, a potem jasną warstwę kaszy. Z brzoskwiń odlewamy sok 1/2 szklanki i mieszamy z 2 łyżkami żelatyny. Odstaw na 5 minut. Pozostałe brzoskwinie miksujemy blenderem ,żelatynę podgrzewamy , aby się rozpuściła i mieszamy z brzoskwiniami . Masę brzoskwiniową przełóż do tortownicy na kaszę i odstaw do lodówki by stężała. Przepis pochodzi ze strony margaryny Kasi