Sposób przygotowania:
Torcik z jabłuszkiem i prażonym słonecznikiem
Biszkopt: Formę do tortownicy smarujemy margaryna i obsypujemy mąką. Jaja ubijamy z cukrem na puch – masa potraja objętość. Do przesiewaka wsypuje mąkę i biszkopt-fix . Dodaje przesiane już do masy jajecznej i delikatnie mieszam łyżką . Przekładam do tortownicy i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę w 170 stopniach 35 minut. Jabłuszka: Jabłka obieram ze skórki i ścieram na tarce . Odciskam ze soku i wkładam do garnka. Prażę w garnku i dodaje cukier . Objętość jabłek zmniejsza się o połowę- już gotowe. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wody i dodaje do uprażonych jabłek. Kroje biszkopt na połowę. Ostudzone jabłka z galaretką przekładam na biszkopt i przykrywam drugim spodem. Słonecznik prażę w garnuszku i dodaje czekoladę i 2 łyżki mleka. Mieszam do połączenia składników . Wykładam słonecznik w czekoladzie na górę jabłecznika i do lodówki po 4 godzinach ciasto jest akurat do jedzenia.
gosiapiotrek23