Sposób przygotowania:
Torcik z kiwi
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Budyń wymieszać z odrobiną zimnej wody. Wino wlać do rondla, doprowadzić do wrzenia, dodać budyń, zagotować, ciągle mieszając. Żdjąć z ognia, odstawić do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Ostrożnie połączyć z masą budyniową, dodać żelatynę, delikatnie wymieszać. Blat biszkoptowy ułożyć na paterze. Masę budyniową wyłożyć na biszkopt. Kiwi lub inne owoce umyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki lub cząstki. Morele umyć, osuszyć, przekroić na pół, wyjąć pestki. Owoce ułożyć dekoracyjnie na masie. Brzoskwinię obrać ze skórki, nie przekrawając do końca, wyjąć ostrożnie pestkę, położyć na środku deseru. Ciasto dobrze jest wstawić na 2 godz. do lodówki.