Sposób przygotowania:
Torcik z kremem
Biszkopt:
Jajka ubijamy z cukrem az stana sie gesta piana. Powoli dosypujemy zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Mase przekładamy do okrągłej formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok 20 min w piekarniku 170 st.
Krem:
Budynie gotujemy wg przepisu. Kiedy ostygną mieszamy je z palmą mikserem do uzyskania jednolitej masy.
Ostygnięty biszkopt przekrajemy wzdłuż. Na płaskim talerzu układamy biszkopt, następnie smarujemy warstwe kremu. Na nią kładziemy drugą część ciasta i całość wykańczamy kremem.
Do kremu możemy dodać truskawki, kawę, czekoladę itp w zależności jaki smak chcemy otrzymać.
Smacznego!:)
Jajka ubijamy z cukrem az stana sie gesta piana. Powoli dosypujemy zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Mase przekładamy do okrągłej formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok 20 min w piekarniku 170 st.
Krem:
Budynie gotujemy wg przepisu. Kiedy ostygną mieszamy je z palmą mikserem do uzyskania jednolitej masy.
Ostygnięty biszkopt przekrajemy wzdłuż. Na płaskim talerzu układamy biszkopt, następnie smarujemy warstwe kremu. Na nią kładziemy drugą część ciasta i całość wykańczamy kremem.
Do kremu możemy dodać truskawki, kawę, czekoladę itp w zależności jaki smak chcemy otrzymać.
Smacznego!:)