Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Torcik z kremem brzoskwiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię tego typu torciki, mając gotowe blaty biszkoptowe można w bardzo krótkim czasie przygotować pyszny rarytas

Torcik z kremem brzoskwiniowym

Składniki:

Torcik z kremem brzoskwiniowym

 

  • 3 szt blat biszkoptowy,
  • 2 szkl śmietana kremówka,
  • 1 puszka brzoskwinia,
  • 1 opakowanie galaretka brzoskwiniowa,
  • 3 łyżki cukier puder,
  • 1/2 łyżeczki aromat waniliowy,
  • 3 łyżki sok z pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Torcik z kremem brzoskwiniowym
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody. Śmietanę z cukrem pudrem ubić, dodać sok pomarańczowy, aromat waniliowy i gęstniejącą galaretkę. Następnie włożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie, wymieszać. Przekładać ciasto biszkoptowe, odłożyć do lodówki na 2 godziny.