Sposób przygotowania:
Kremowa pokusa
Przygotować niezbędne składniki na tort. Jaja sparzyć wrzącą wodą i w całości wbić do miski i ubić je z szczyptą soli i z cukrem na jednolitą, puszystą i kremową masę, przesiać mąkę na drobnym sicie, następnie wmieszać delikatnie drewnianą łyżką mąkę tortową, dodać proszek do pieczenia a następnie wyłożyć okrągłą tortownice o średnicy 28 cm papierem do pieczenia. Piec biszkopt gorącym piekarniku w temperaturze około 180-190 stopni C przez pół godziny. Biszkopt powinien uzyskać złoty kolor, a następnie biszkopt wyjąc, ostudzić i przekroić go na dwie części. W dalszej kolejności należy wykonać masę kokosową, w tym celu w misce należy połączyć 1,5 szklanki mleka , do tego należy dodać wiórki kokosowe oraz mąkę krupczatkę. Pozostałą część mleka należy wlać do rondelka szerokiego i zagotować. Wcześniej połączone mleko z wiórkami i krupczatką należy połączyć z zagotowanym mlekiem. W dalszym ciągu gotować na palniku, gotując masę na wolnym ogniu do momentu aż masa zmieni konsystencję i zgęstnieje. Zdjąć masę z palnika i przestudzić w kąpieli wodnej.Masło z temperatury pokojowej zmiksować na puszystą i jednolitą masę i do masła dodać masę kokosową ostudzoną. W dalszym ciągu miksować. W dalszej kolejności uzyskaną masę należy nakładać na przekrojone biszkopty i rozsmarowywać dokładnie. Boki w torcie również wysmarować powstałą masą kokosową. W dalszej kolejności należy schłodzoną śmietankę ubijać z śmietanfixem oraz cukrem pudrem do momentu , aż powstanie gęsta , puszysta masa. Wyłożyć masę na wierzch tortu, rozsmarować równomiernie, resztę masy nałożyć do szprycy i dekorować wedle uznania tort. Wyłożyć gotowe elementy dekoracyjne, różyczki, listki i posypać koralikami z masy cukrowej. Na koniec wykonać napis z polewy czekoladowej. Schłodzić tort przed podaniem.