renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Torcik na spodzie z ciasteczek maślanych wymieszanych z masłem fistaszkowym, warstwa galaretki z truskawkami tym razem jest w środku.

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową

 

  • 200 g ciastek maślanych
  • 3 łyżki masła fistaszkowego
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 250 g truskawek
  • 400 g jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową

Etap 1

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową
Ciastka wrzucić do urządzenia mielącego.

Ciastka należy umieścić w misie urządzenia mielącego ( np malakser).

Etap 2

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową
Zmielone ciastka wymieszać z masłem fistaszkowym.

Do zmielonych ciastek dodać masło fistaszkowe i wymieszać. w miedzy czasie rozpuścić we wrzątku galaretki i pozostawić do ochłodzenia.

Etap 3

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową
Masę ciasteczkową wyłożyć na dno tortownicy.

Tak powstała masą wyłożyć dno tortownicy i schłodzić.

Etap 4

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową
Na ciasteczkowy spód ułożyć truskawki i zalać galaretką truskawkową.

Na spód położyć umyte truskawki i zalać galaretką truskawkową i włożyć do lodówki aby stężała.

Etap 5

Torcik z truskawkami i warstwą jogurtową
Jogurt naturalny należy zmiksować z ochłodzoną galaretką agrestową.

Jogurt naturalny zmiksować z rozpuszczoną galaretką agrestową i taką warstwę wylać na galaretkę truskawkową. Włożyć o lodówki do stężenia.