Sposób przygotowania:
Tort na zimnoETAP 1:
Tortownicę w kształcie serca wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki. Galaretkę cytrynową z żelatyną rozpuścić w 200 ml wody i wystudzić. Galaretki z pianką rozpuścić każdą oddzielnie wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Serki waniliowe zmiksować z cukrem pudrem a następnie cały czas mieszając, dodać stopniowo zimną galaretkę cytrynową. Połowę masy waniliowej przełożyć do tortownicy a na nią wyłożyłam tężejącą galaretkę z owoców leśnych.
Ułożyć kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać drugą połowę masy waniliowej a na nią drugą galaretkę z owoców leśnych.
Ciasto wstawić do lodówki żeby dobrze stężało. Schłodzoną śmietanę ubić z śmietan-fixami i z cukrem waniliowym. Wymieszać z odrobiną różowego barwnika.
Kremem posmarować cienko boki schłodzonego tortu i obłożyć je biszkoptami. Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć wzory na wierzchu. Udekorować dodatkowo posypką. Przed podaniem tort przewiązać wstążką.