Sposób przygotowania:
Tort serowy na zimnoPrzygotowanie masy serowej :
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Do miski przekładamy ser, jogurt, cukier puder i dokładnie miksujemy. Następnie łączymy z tężejącą galaretką.
Składanie tortu :
Truskawki myjemy. Osuszamy, szypułkujemy. Na spód tortownicy dajemy biszkopt. Na biszkopt wylewamy tężejącą masę serową.
Połowę truskawek wciskamy w masę serową. Drugą połowę truskawek układamy na masie serowej.
Etap końcowy:
Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć wylewamy ją na masę serową z truskawkami. Tort wkładamy do lodówki na noc do stężenia.
niezły kąsek
Agnieszka Rec