Sposób przygotowania:
Tort
Z podanych składników upiec biszkopt. Tortownica 26-28 cm
Zimny przekroić na cztery blaty.
Ubić śmietany ze szczyptą soli,wlać rozpuszczoną żelatynę podzielić na połowę
Do jednej dodać cukier i dalej ubijać przez 2 min
Do drugiej wlać pomału ciągle mieszając łyżką rozpuszczone czekolady na odrobinie ( 3 łyżki) mleka.
Przekładać naponczowane blaty raz białym kremem raz czekoladowym.
Udekorować w zależności od okoliczności.
Zimny przekroić na cztery blaty.
Ubić śmietany ze szczyptą soli,wlać rozpuszczoną żelatynę podzielić na połowę
Do jednej dodać cukier i dalej ubijać przez 2 min
Do drugiej wlać pomału ciągle mieszając łyżką rozpuszczone czekolady na odrobinie ( 3 łyżki) mleka.
Przekładać naponczowane blaty raz białym kremem raz czekoladowym.
Udekorować w zależności od okoliczności.