Tort 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tort jak tort ale jaki smak..mmmm

Tort 2.

Składniki:

Tort 2.

 

  • Składniki:
  • 200 g biszkoptów
  • 3 szklanki śmietanki kremówki
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 8 łyżek wermutu
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru kryształu

Sposób przygotowania:

Tort 2.
Przygotowanie: Śmietankę kremówkę wymieszać z dwiema łyżkami cukru pudru.Ubijając dosypywać sól,cukier waniliowy.Ubić na puszystą masę.Żelatynę rozpuścić w 2/3 szklanki gorącej wody z łyżką cukru kryształu. Na przygotowaną tortownicę wyłożyć biszkopty.Polać wermutem.Rozpuścić w gorącej kąpieli czekoladę.Ubitą śmietankę wymieszać delikatnie z żelatyną.Dolewać stopniowo czekoladę.Ostygnięty krem wylać na biszkopty.Chłodzić w lodówce 2 godziny.Umyte truskawki wymieszać z cukrem,miksować.Podawać w dzbanuszku.