Sposób przygotowania:
Torcik galaretkowy na spodzie daktylowymEtap 1
Przed rozpoczęciem przygotowania spodu należy rozpuścić galaretki. Galaretkę o smaku leśnych owoców należy rozpuścić w 200 ml gorącej wody i po ochłodzeniu wymieszać z jogurtem naturalnym - pozostawić do stężenia.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 250 ml gorącej wody - pozostawić do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml wody. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzącej ody i połączyć z przegotowanym mlekiem.
Płatki owsiane zmielić w blenderze.
Etap 2
Daktyle należy zalać wrzątkiem, aby zmiękły.
Etap 3
Do zmielonych płatków należy dodać odsączone z wody daktyle i resztę składników z przepisu i razem wszystko wymieszać w blenderze.
Etap 4
Tak przygotowaną masą wyłożyć dno tortownicy.
Etap 5
Galaretkę pomarańczową i jogurtową pokroić w kostkę i wyłożyć na dno, następnie zalać ochłodzoną żelatyną w mleku. Wstawić do lodówki, aby stężało. następnie na mleczną warstwę wylać galaretkę truskawkową i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.