Sposób przygotowania:
Tort Boisko wg madi
Biszkopt jasny: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt przekrawamy na pół. Biszkopt ciemny: przyrządzamy identycznie jak biszkopt jasny, z tą różnicą, że na końcu dodajemy kakao. Po upieczeniu biszkopt kakaowy również przekrawamy na pół. Następnie śmietankę kremową podgrzewamy, dodajemy do niej czekoladę oraz krem nutella, rozpuszczamy. Cały czas mieszamy do momentu, aż masa będzie gładka. Przestudzoną masę czekoladową odstawiamy do lodówki, żeby lekko stężała. Przełożenie tortu: część biszkoptu ciemnego smarujemy masą czekoladową, przykrywamy częścią biszkoptu jasnego. Na biszkopt jasny smarujemy cienką warstwę dżemu, przykrywamy biszkoptem kakaowym. Na biszkopt kakaowy wykładamy resztę masy czekoladowej, przykrywamy biszkoptem jasnym. Wierzch oraz boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi zielonymi i dekorujemy przy pomocy pisaków cukrowych, tworząc boisko. Dodatkowo można kupić figurki piłkarzyków i udekorować nimi tort.