Sposób przygotowania:
Tort brzoskwiniowy
Umyte brzoskwinie zanurzyć we wrzątku, obrać ze skórki, pokroić w cienkie cząstki, posypać cukrem, polać likierem i wstawić na pół godziny do lodówki. Ciasto przekroić na trzy krążki jednakowej grubości. Pierwszy krążek położyć na paterze i skropić sokiem, który wypłynął z brzoskwiń. Śmietankę ubić z resztą cukru oraz cukrem waniliowym i posmarować krążek ciasta. Na warstwie bitej śmietany ułożyć część plasterków brzoskwini i kilka owoców. Następnie położyć kolejny krążek ciasta, kolejną warstwę bitej śmietany i owoców. Trzecią, wierzchnią warstwę tortu również należy posmarować bitą śmietaną, na środku ułożyć promieniście cząstki brzoskwiń a wokół nich pierścień z owoców. Brzeg udekorować bitą śmietaną wyciśniętą z rękawa. Jeśli zostanie nam trochę bitej śmietany, można posmarować nią boki tortu. Przed podaniem tort należy schłodzić w lodówce. Smacznego