anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo owocowy i delikatnie maślany tort z prawdziwym brzoskwiniowy smakiem oraz z mega duża ilością owoców.

Tort brzoskwiniowy

Składniki:

Tort brzoskwiniowy

 

  • 8 jaj
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 1 budyń
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 budyń
  • 400 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 1 dżem brzoskwiniowy
  • Masa cukrowa

Sposób przygotowania:

Tort brzoskwiniowy
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubić na delikatną pianę. Dodać żółtka oraz mąkę przesianą z budyniem i proszkiem do pieczenia. Wylać do tortownicy o średnicy 24 cm. i upiec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.. Wystudzić i przekroić na 3 części.Brzoskwinie odcedzić od soku i dolać wody aby było łącznie 500 ml na soku ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, pokrojone drobno brzoskwinie i dżem, wymieszać i przełożyć tort kremem. Udekorować.