Sposób przygotowania:
Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą
Sok z brzoskwiń podlewamy, dopełniamy wodą by było 400 ml i zagotowujemy, wsypujemy galaretkę i studzimy aby zaczęła tężeć. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, dokładamy do galaretki i odstawiamy. Żelatynę rozrabiamy w około 40 ml gorącej wody, studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z fruktozą, dodajemy mascarpone a następnie przestudzoną żelatynę, mieszamy. Czekoladę trzemy na tarce na dużych oczkach. Składamy tort - biszkopt - brzoskwinie w galaretce - biszkopt - dżem truskawkowy rozsmarowujemy na całej powierzchni - bita śmietana około połowę, przykrywamy trzecim biszkoptowym blatem i całość obsmarowujemy pozostałaś bitą śmietaną z mascarpone. Wierzch dekorujemy tarta czekoladą, układamy wisienki i odstawiamy na minimum 4h do lodówki. Smacznego.
szpileczka
kołczu
Konczi