anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort cappuccino- rum

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Torcik kawowo rumowy jest pyszny kiedyś robiła go moja mama a teraz ja polecam wypróbować . Alkoholu można dać więcej.

Tort cappuccino- rum

Składniki:

Tort cappuccino- rum

 

  • 8 jaj
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 3 łyżki maku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń
  • 2 kostki margaryny
  • 200 g cukru pudru
  • 2 łyżki cappuccino
  • 1 kieliszek rumu
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Tort cappuccino- rum
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane zasypać cukrem i nadal ubijać dodać żółtka, i mąkę wymieszaną z budyniem i z proszkiem do pieczenia oraz z makiem. Wymieszać z masą z jaj i wyłożyć do tortownicy o średnicy 24 cm.upiec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny . Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Na mleku ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem dodać zimny budyń, cappuccino w proszku oraz alkohol. Wymieszać przełożyć biszkopty kremem i udekorować polewą.

Tagi:

mak