Sposób przygotowania:
Tort cappuccino
Białka ubijamy na pianę. Dodajemy powoli cukier i nadal ubijamy, Po kolei dodajemy żółtka. Wszystko razem mieszamy delikatnie szpatułką. Powoli dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia (wszystko przesiane przez sito). Mieszamy szpatułką , aż do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st. przez 30min. (grzałka górna i dolna bez termoobiegu). Po wystudzeniu kroimy na trzy blaty. Nasączamy jedną filiżanką cappuccino.MASA: 250ml śmietanki wlewamy do garnka. Wsypujemy 6 łyżeczek cappuccino i pokruszoną czekoladę. Podgrzewamy, aż do rozpuszczenia sie składników. NIE GOTUJEMY !!! Studzimy i wkładamy do lodówki na całą noc. Musi być bardzo dobrze schłodzone. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Kremem tym smarujemy blaty. Na wierzch kładziemy śmietankę ubitą ze śmietan fixem i cukrem pudrem. Posypujemy startą czekoladą.Smacznego !!!!