bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Tort chlebowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Tort chlebowy 2

Składniki:

Tort chlebowy 2

 

Sposób przygotowania:

Tort chlebowy 2
Ususzyć l kg chleba razowego, najlepiej własnej roboty, zemleć lub utłuc na mąkę i przesiać przez bardzo gęste sito 2 razy. Mąka musi być bardzo miałka. Żółtka utrzeć z cukrem do białości i dodawać stopniowo mąką, a gdy już masa dobrze wymieszana, ubić pianą z białek i dodawać porcjami. Dobrze wymieszać, dodać starte gorzkie migdały. Tortownicę albo prodiż wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarowanym masłem i wysypanym tartą bulką, włożyć ciasto i upiec.