Sposób przygotowania:
Tort czekoladowo-wiśniowyWiśnie zalać wódką(najlepiej na noc)pozostawiając trochę płynu w którym były w słoiczku.W garnku podgrzać śmietankę,do ciepłej dodać połamaną czekoladę i trzymać na ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady.Następnie mocno schłodzić. Pierwszy blat nasączyć wiśniówką(płyn z zalanych wiśni),następnie posmarować połową kremu czekoladowo-śmietankowego i wcisnąć w niego trochę wiśni.Przykryć drugim blatem i powtórzyć czynność.Na koniec przykryć 3 blatem,nasączyć go i rozsmarować kremem czekoladowym.Ozdobić tort wg uznania.Wstawić na kilka godzin do lodówki.Ten tort można zrobić beż użycia wódki i wtedy mogą go zajadać dzieci i osoby nie mogące spożywać alkoholu,a jest naprawdę smaczny. Przepis zaczerpnięty z programu Słodki drań-Kuchnia tv
Więcej przepisów znajdziesz na stronie kuchnia.tv