bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Tort czekoladowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Tort czekoladowy 2

Składniki:

Tort czekoladowy 2

 

  • 8 dag mąki, 8 dag czekolady, 8 dag masła, 16 dag cukru, 6—7 białek

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowy 2
Masło i pokruszoną czekoladę rozpuścić na ogniu, dodać cukier i do¬rze wymieszać. Białka ubić na tęgą pianę, połowę jej wymieszać z ostudzoną masą, a potem domieszać mąkę. W końcu dodać resztę piany, lekko wymieszać, nałożyć do formy posmarowanej masłem i piec w niezbyt gorącym piekarniku. Tort powinien podnieść się o połowę pierwotnej wysokości. N.a drugi dzień po upieczeniu pokrywa się tort marmoladą i oble¬wa czekoladą.