kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort daktylowo-migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tort daktylowo-migdałowy!

Tort daktylowo-migdałowy

Składniki:

Tort daktylowo-migdałowy

 

  • daktyle 40 dag
  • migały 20 dag
  • cukier 20 dag
  • woda 3/4 szkl.
  • sok z pół cytryny
  • wafle

Sposób przygotowania:

Tort daktylowo-migdałowy
Drobno pokrojone daktyle wrzucić do syropu z 1/4 szklanki wody i 10 dag cukru i smażyć na powidła. W czasie smażenia dodać sok z cytryny. Obrane zmielone migdały wrzucić do syropu z 1/2 szklanki wody i 10 dag cukru i mieszając smażyć kilka minut. Przestudzonymi masami smarować wafle i składać.