Sposób przygotowania:
Tort Fedora.
Z cukru i wody oraz octu ugotować syrop 2 stopnia :do nitki",włożyć
kakao,rozmieszać dokładnie,do gorącej masy dodawać kolejno po
trochu masła i utrzeć.Gdy masa wystygnie,włożyć żółtko i dalej ucierać na pulchną masę w zimnym miejscu,zostawić do ostygnięcia,często mieszając.Przyrządzić masę orzechową z orzechów włoskich.Wafel posmarować połową masy czekoladowej,
przykryć drugim,przycisnąć,nałożyć masę orzechową,wyrównać i przykryć znów waflem.Na wierzchu ułożyć resztę masy czekoladowej,równo rozsmarować i wygładzić nożem zanurzonym
w wodzie.Przybrać przy pomocy patronu zmielonymi orzechami,które należy odłożyć przy sporządzaniu masy.
kakao,rozmieszać dokładnie,do gorącej masy dodawać kolejno po
trochu masła i utrzeć.Gdy masa wystygnie,włożyć żółtko i dalej ucierać na pulchną masę w zimnym miejscu,zostawić do ostygnięcia,często mieszając.Przyrządzić masę orzechową z orzechów włoskich.Wafel posmarować połową masy czekoladowej,
przykryć drugim,przycisnąć,nałożyć masę orzechową,wyrównać i przykryć znów waflem.Na wierzchu ułożyć resztę masy czekoladowej,równo rozsmarować i wygładzić nożem zanurzonym
w wodzie.Przybrać przy pomocy patronu zmielonymi orzechami,które należy odłożyć przy sporządzaniu masy.