Sposób przygotowania:
Tort kibica na zimno bez pieczenia
Należy przygotować niezbędne składniki na tort. Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości gorącej wody niż podane jest na opakowaniu i dokładnie rozmieszać galaretki, przelać je do niskich naczyń- miseczek i pozostawić do całkowitego stężenia. Gotowe galaretki można pokroić w kostki różnej wielkości. Przygotować tortownicę okrągłą, wysmarować ją tłuszczem i galaretki włożyć do tortownicy, wymieszać. Rozpuścić w gorącej wodzie żelatynę i ostudzić ją w kąpieli wodnej. Schłodzone śmietany zmiksować dokładnie, dodać do nich rozpuszczoną żelatynę i całość wymieszać bardzo dokładnie. Podzielić powstałą masę na połowę, pierwszą połowę wlać do galaretek i wymieszać od spodu całość tak aby masa dostała się pomiędzy galaretki. Po czym do drugiej części dodać kakao i dokładnie wymieszać, wylać drugą część masy do tortownicy i rozsmarować po wierzchu deseru. Umyć truskawki, przekroić je na połowę i poukładać wedle własnego uznania na wiechu tortu. Włożyć do lodówki na około 2 godziny, po upływie tego czasu, całość zalać galaretką o dowolnym smaku, wylać i równomiernie rozprowadzić po wierzchu deseru. Włożyć do lodówki w celu zupełnego stężenia deseru. Porcjować